Топ 5 на най-големите културни престъпления срещу българския народ и дух, на които съм бил свидетел:

1. Създаването и разпространението на чалгата като продукт. Наливане на купища пари в идеята за промиване на съзнанието на обикновения човек, размиване на понятията „фолклор“, „българско“,“национално“, манифестиране на „имането“ като висша ценност, възвеличаване на безгрижното и тъпо материално съществуване до ниво на „поезия“. Огромен удар върху поколенията! Каквото и да кажем, все ще е малко..

2. Въвеждането на делегираните бюджети в образованието. Може би най-страхотния удар, имащ за цел унищожаване на качеството на образованието още в начален и прогимназиален етап, създаване на безгранични условия за корупция, псевдоикономии и т.н….

3. Унищожаването на Мавзолея в София. Абсолютен акт на узаконен вандализъм!

4. Унищожаването на паметника пред НДК в София. Отново акт на вандализъм и на власт в ръцете на простаци!

5. Издаването на „Под игото“ на шльокавица. Каквото и да кажем, за мен си остава евтин, необмислен и нагъл пазарен трик-така или иначе това е книга, която не може да бъде прочетена. Спорих с някои приятели за това, но според мен нещата тук са като въпроса с атомната бомба-може да се направи, но какъв е смисъла. Излишно е да казвам, че никоя друга страна не би направила нещо подобно с класическата си литература.

Топ 5 на най-големите културни престъпления срещу българския народ и дух, на които съм бил свидетел